U ZAGREBU

Održana svečana premijera filma 'The Books of Knjige: Slučajevi pravde'

22.02.2018 u 19:48

Bionic
Reading

U srijedu navečer u punoj dvorani Cineplexxa City Center One East održana svečana premijera filmskog prvijenca crnogorskih Monty Phtyonovaca – 'The Books of Knjige: Slučajevi pravde', čiju režiju potpisuje Zoran Marković Zonjo. Živopisni likovi poput nesposobnih i korumpiranih policajaca, religioznih mafijaša i nevjernih žena samo su djelić onoga što se, u tarantinovskom stilu, može vidjeti na velikom platnu

Hrvatskoj svečanoj premijeri prisustvovali su Veleposlasnik Crne Gore u Zagrebu Nj.E. g Boro Vučinić, višestruko nagrađivani redatelj Veljko Bulajić, glumci Slaven Knezović, Goran Bogdan, Stjepan Perić i Momčilo Otašević, gitarist i osnivač rock sastava 'Zabranjeno Pušenje' Davor Sučić poznatiji kao Sejo Sexon, dokumentarist i novinar Robert Tomić Zuber, te mnogi drugi uzvanici iz javnog i kulturnog života.

Nakon projekcije je uslijedio razgovor sa redateljem, koji je vodio književni urednik Kruno Lokotar, a koji se još nekoliko sati nastavio na domjenku upriličenom u predvorju kina, što je ujedno i pokazatelj kako vrijedi pogledati ovu 'najbrutalniju' postjugoslavensku komediju, kako ju mnogi nazivaju.

Pored četvorke Veselina Gajovića, Gorana Vujovića, Aleksandara Radunovića i Zorana Markovića, koji nose glavne uloge, u filmu se pojavljuju i regionalne glumačke zvijezde Nebojša Glogovac, Nikola Kolja Pejaković, Izudin Bajrović, a tu su i Zoran Kesić, Stefan Bundalo, Zenit Đozić i drugi. Glavnu žensku ulogu igra Tihana Ćulafić.

Film je od danas na redovnom programu Cineplexx kina u Zagrebu i Splitu.

Premijera filma 'The Books of Knjige: Slučajevi pravde' Izvor: Promo fotografije / Autor: Zlatko Lugaric