POBJEDNICI NATJEČAJA

Odabrani su najbolji plakati za Festival svjetske književnosti

  • Autor: I.Č.
  • Zadnja izmjena 02.06.2017 10:05
  • Objavljeno 02.06.2017 u 10:05
Nagrađeni plakati

Nagrađeni plakati

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Nakladnička kuća Fraktura i Akademija likovnih umjetnosti u Zagrebu proveli su prvi put natječaj za izradu plakata za Festival svjetske književnosti koji će se u rujnu peti put održati u Zagrebu, a svo troje nagrađenih su studenti grafike.

Prvu nagradu na natječaju osvojio je Robert Fenrich, student treće godine grafike, druga nagrada pripala je Luciji Žuti s četvrte godine grafiike, a trećeplasirani je plakat Laure Martinović, studentice pete godine grafike.

Odluku o nagradama donio je žiri u sastavu izv. prof. art. Svjetlan Junaković, as. art. Maja Rožman, direktorica nakladničke kuće Fraktura Sibila Serdarević i Frakturin glavni urednik Seid Serdarević, stoji u priopćenju.

Natječaj je proveo i radove mentorirao izv. prof. art. Svjetlan Junaković, a na njemu je s vrlo kvalitetnim i uspjelim radovima sudjelovalo osamnaest studenata druge, treće, četvrte i pete godine Akademije likovnih umjetnosti: Ivana Bajcer, Ivan Barun, Andrej Beštak, Karla Čurčinski, Robert Fenrich, Sabina Gašparac, Mario Javoran, Agata Lučić, Laura Martinović, Sandra Pokos, Ivica Purgar, Jurica Radoš, Josip Rončević, Ivan Stanišić, Dijana Trohar, Shih-Wei Yen, Magdalena Zoričić i Lucija Žuti.

Tehnika za izradu plakata bila je potpuno slobodna (slika, crtež, fotografija), uz nekoliko obaveznih informativnih elemenata o Festivalu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!