STRUČNI SKUP

Od prepoznavanja do prenamjene industrijske baštine

03.04.2013 u 10:43

Bionic
Reading

Stručni skup 'Industrijska baština: od prepoznavanja do prenamjene' na kojemu će se govoriti o korištenju industrijskog naslijeđa, prenamjeni pojedinih lokaliteta i objekata i drugim sličnim temama održat će se 11. i 12. travnja u Zagrebu

Skup organiziraju Muzej grada Zagreba i Francusko veleposlanstvo u Hrvatskoj u suradnji s Odborom za informiranje i povezivanje za arheologiju, istraživanje i vrednovanje industrijske baštine.

Cilj je skupa postaviti pitanja o prepoznavanju i korištenju industrijskog nasljeđa, propitati modele upravljanja paleoindustrijskim kompleksima te predstaviti projektne ideje i načine financiranja prenamjene lokaliteta i pojedinih objekata, posebno putem fondova Europske unije.

Skup će sudionicima omogućiti usporedbu sustava zaštite i načina korištenja industrijske baštine u Francuskoj i Hrvatskoj.

Stručnjaci iz Francuske i Hrvatske 11. travnja u Gliptoteci HAZU održat će izlaganja na četiri teme (prepoznavanje i vrednovanje, politika i mehanizmi zaštite, lokalni pristupi prenamjeni i projekti prenamjene i financiranje) nakon kojih slijedi okrugli stol.

Drugog dana skupa, 12. travnja, sudionici će imati prilike sudjelovati u stručnom vodstvu gradom i obilasku nekoliko značajnih industrijskih kompleksa.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti za sudjelovanje na internetskim stranicama.