115. GODINA KOLA

Obnovljeni sv. Mihovil odzvanjao Carminom Buranom

16.06.2014 u 14:26

Bionic
Reading

Pred prepunom ljetnom pozornicom na šibenskoj tvrđavi sv. Mihovila pjevačko društvo Kolo iz Šibenika, u pratnji simfonijskog puhačkog orkestra Oružanih snaga, izvelo je antologijsku kantatu njemačkog skladatelja Carla Orffa 'Carminu Buranu' obilježivši 115. obljetnicu svog postojanja

Orkestrom je ravnao Miroslav Vukovac Dugana solo dionice izveli su sopranistica Ilijana Korać, tenor Karlo Ljubičić i bariton Jakov Košćina.

Nakon odlične izvedbe prilično zahtjevne skladbe, Krešimir Grubić, predsjednik poznatog šibenskog amaterskog pjevačkog društva koje je u svojoj dugoj povijesti zabilježilo niz uspjeha i međunarodnih priznanja, zahvalio je svima u publici na podršci, kazavši kako će današnji datum šibenski Kolaši zauvijek pamtiti.

Svoju okruglu obljetnicu Kolo je započelo ranije ove godine smotrom amaterskih zborova u šibenskom kazalištu, ali ovaj je nastup povijesni u svakom smislu, kazao je Grubić podsjetivši na projekt uređenja ljetne pozornice na sv. Mihovilu i rekonstrukcije ove šibenske tvrđave koji je i službeno završen prošlog vikenda kada je upriličeno svečano otvaranje.