DOMAĆI SF

Objavljeni su dobitnici ovogodišnje nagrade SFERA

06.05.2013 u 15:58

Bionic
Reading

Najprestižniju nagradu, onu za najbolji roman, ove je godine dobio Aleksandar Žiljak za roman 'Irbis', a Žiljak je nagrađen i u kategoriji najbolje kratke priče za 'Srneći but s lisičicama', uz njega teran iz zbirke 'Priče o vinu'

U kategoriji najbolje minijature nagrađena je Vesna Kurilić za 'Priču supružnika', najboljom pričom proglašena je 'Imago ultima' Davida Kelečića, a najboljim romanom za djecu 'Adrijanin vrt' Norme Šerment-Mikulčić. Za najbolji teorijski rad nagrađena je Petra Mrduljaš za djelo 'Prstenovi koji se šire: Junačka potraga u djelima J. R. R. Tolkiena'.

U likovnim kategorijama nagrade su dobili Korina Hunjak za najbolju crno-bijelu ilustraciju 'Loki', objavljenu u fanzinu Eridan, te Mario Rosanda za najbolju ilustraciju u boji za naslovnicu zbirke 'Priče o vinu'.

Dobitnicima nagrada SFERA plakete će biti uručene na svečanoj dodjeli na SFeraKonu u subotu, 11. svibnja, u 20 sati, nakon dodjele dječjih nagrada SFERICA.

Nagradu SFERA utemeljilo je Društvo za znanstvenu fantastiku SFera u svrhu podizanja nivoa kvalitete, te popularizacije i poticanja domaćeg SF stvaralaštva te je dodjeljuje kao godišnju nagradu još od 1981. godine.