stara i nova imena

Objavljene su Rock&Off nominacije, pogledajte tko je u konkurenciji za prestižne nezavisne novinarske nagrade

11.01.2022 u 14:25

Bionic
Reading

Žiri nezavisne novinarske nagrade Rock&Off proglasio je danas kandidate u deset kategorija nagrade kojom struka nagrađuje suvremenu hrvatsku alternativnu glazbenu scenu, a najbolji među njima bit će proglašeni 5. veljače u zagrebačkoj Tvornici kulture

Proglašenje nominacija za četvrto izdanje nezavisne novinarske nagrade Rock&Off održalo se u studiju Unisona putem YouTubea i Facebook kanala nagrade, a najviše nominacija, po četiri, dobili su pocket palma, Porto Morto te Urban&4. Slijede ih Bad Daughter, Mayales i The Gentlemen s po tri nominacije.

Izvor: Društvene mreže

Ovim povodom podsjećamo i na naš nedavni intervju s Bad Daughter.

Izvor: Društvene mreže

Nominirani za album godine

Imena nominiranih u kategoriji Album godine objavio je direktor nagrade Rock&Off Krešimir Blažević. U utrku za tu titulu, među 110 prijedloga, ušli su Bad Daughter s izdanjem 'Let Me Panic', Kensington Lima sa 'Southbound', Mayales s albumom 'Domovina', pocket palma s izdanjem 'Atomi', Porto Morto i njihov 'Portopop', The Gentleman i 'Hide & Seek' te Urban i njegova četvorka s albumom 'Lipanj, srpanj, kolovoz'.

Izvor: Društvene mreže
Izvor: Društvene mreže

Nominirani za pjesmu godine

Pjesma godine četvrtog Rock&Off-a, kako je naveo umjetnički direktor nagrade Hrvoje Horvat, mogla bi postati 'Thick' Bad Daughter, 'Falling' Jonathana, 'Montreal' Mayalesa i Mary May, 'Zauvijek' pocket palme, 'Vrijeme za čilanje' Porto Morta, 'Body or soul' The Gentlemana ili 'Sama' Urbana &4. U kategoriji je bilo 200 prijavljenih pjesama.

Izvor: Društvene mreže
Izvor: Društvene mreže

Nominirani za Veliki prasak godine i za Koncertnog izvođača godine

U kategoriji Veliki prasak godine nominirani su Eric, Fran Vasilić, Matej Milošev, Miriiam i Šiza, a za naslov Koncertnog izvođača godine bore se Jonathan, Mark Mrakovčić, Pips, Chips & Videoclips, pocket palma, Porto Morto, Urban &4 te z++.

Povodom nominacije kantautorice Miriiam za Veliki prasak godine, podsjećamo na njezin intervju koji smo nedavno objavili.

Izvor: Društvene mreže

Nominirani u kategoriji Pop&Off i Rap&Off izvođača godine

U kategoriji Pop&Off izvođač godine nominirani su Bad Daughter, Mayales, pocket palma, Porto Morto i The Gentleman. Za titulu najboljeg Rap&Off izvođača godine 2021. natječu se Banana Zvuk, Grše, Krankšvester, Podočnjaci i Target.

Izvor: Društvene mreže

Nominirani u kategorijama Jazz&Off i Rock&Off izvođača godine

Voditelj stručne komisije nagrade Aleksandar Dragaš predstavio je nominirane u kategorijama Jazz&Off i Rock&Off izvođača godine, odabranih među 150 ukupno predloženih u te dvije kategorije. Za Jazz&Off izvođača godine 2021. natječu se Damir Kukuruzović Django group, Doringo, Matija Dedić, Šimun Matišić Quintet i Zoran Majstorović&Jazzistra Orchestra. U kategoriji Rock&Off izvođač godine nominirani su Kensington Lima, Šiza, The Strange, Tus Nua i Urban&4.

Izvor: Društvene mreže
Izvor: Društvene mreže

Nominirani u kategoriji Elektro&Off izvođača godine

Za titulu Elektro&Off izvođača godine natječu se Jan Kinčl & Reggis Kattie, Kozmodrum, Petar Dundov, Plastic Knives i Toni Starešinić.

Izvor: Društvene mreže

Dodjeljuje se i posebna Iskonova nagrada publike, za koju publika glasa putem Iskonove platforme, a ove su godine nominirani Bad Daughter, Eric, Fran Vasilić, Jonathan, Kensington Lima, Mark Mrakovčić, Matej Milošev, Mayales, Miriiam, Pips, Chips&Videoklips, pocket palma, Porto Morto, Šiza, The Gentleman, Urban&4 i z++.

Nezavisna novinarska glazbena nagrada Rock&Off dodjeljuje se od 2019. godine, a pokrenuta je kako bi afirmirala i nagradila hrvatsku alternativnu glazbenu scenu koja stvara sjajnu glazbu koja nije dovoljno prepoznata u široj javnosti. Pokretač nagrade je Hrvatsko društvo skladatelja, organizator Unison - Hrvatski glazbeni savez uz koprodukciju KD Tvornice kulture te glavnim sponzorom Iskonom.

Ove godine o nominiranima i nagrađenima odlučuje žiri sastavljen od 89 novinara/glasača iz niza domaćih medija, glazbenih portala, tiskovina, televizija i radija, koji prvo predlaže kandidate za utrku za kipić nagrade Rock&Off, a nakon što je pristiglo preko 2.000 prijedloga, od 23. prosinca do 2. siječnja u drugom je krugu odabrao nominirane u svim kategorijama.

Proglašenje dobitnika za 2021. godinu bit će upriličeno 5. veljače u zagrebačkoj Tvornici kulture.