RAZGOLIĆENI KIKLOP

Nives zgrožena manipulacijama

09.12.2008 u 19:02

Bionic
Reading

Uprava Sajma knjiga u Puli odlučila je ne dodijeliti nagradu Kiklop u kategoriji hita godine, koja je trebala pripasti Nives Celzijus za knjigu 'Gola istina', obrazloživši svoju odluku time da nema konzensusa za dodjelu te nagrade.

Nakon svega što se događalo oglasili su se Nives i njen izdavač Premier media Zagreb.

Zgroženi smo i razočarani pokušajem manipulacije određenih pojedinaca i članova Upravnog odbora nagrade Kiklop koji raznim obmanama i neistinama pokušavaju spriječiti da nagradu Kiklop za 'Hit godine', najprodavaniju i najčitaniju knjigu, dobije suverena ovogodišnja pobjednica u toj kategoriji - Nives Celzijus za knjigu 'Gola istina'. I to prema pravilima samog Upravnog odbora koji je ista i postavio te ih objavio u svom statutu, stoji u priopćenju.

Direktorica Međunarodnog sajma knjiga Magdalena Vodopija javno je na konferenciji za tisak istaknula Nives kao aposlutnu pobjednicu prema istraživanju agencije Puls, iste ugledne agencije koja već godinama radi istraživanja tržišta za spomenutu kategoriju. Proteklih godina njihovi su rezultati prihvaćeni, a pobjednici u kategoriji "Hit godine" neosporno su proglašavani.

Bi li se dogodio skandal da se radi o nekom drugom autoru, a ne Nives Celzijus?, pita se njen izdavač.

Nama je bitno kome se nagrada treba dodijeliti i tko je apsolutno zaslužuje. Ne zamaramo se onima koji su je iskreno, pravedno i pošteno trebali dodijeliti, a sada bježe od vlastite gole istine.

Nives Celzijus 22. prosinca izdaje knjigu 'Gola istina' u Srbiji u početnoj nakladi od 100 tisuća primjeraka, a iza Nove godine u BiH te Crnoj Gori. Navedene činjenice dovoljno govore o Nivesinom uspjehu, bez obzira bio on prepoznat u domaćoj javnosti ili najmerno ignoriran. Najvažnije od svega - naši rezultati su neosporni i mnogima zauvijek nedostižni.