ŠTO ĆE SE OBNAVLJATI?

Nina Obuljen Koržinek najavila projekte u Koprivničko-križevačkoj županiji

04.03.2019 u 14:23

Bionic
Reading

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek najavila je u ponedjeljak u Koprivnici tijekom radnoga posjeta Koprivničko-križevačkoj županiji programe koje će tijekom godine Ministarstvo kulture financirati u toj županiji

'Razgovarali smo o obnovi kulturne baštine, a posebno o planovima za Galeriju naivne umjetnosti u Hlebinama koju će zajednički obnavljati Ministarstvo, županija i općina', rekla je ministrica Obuljen Koržinek.

Najavila je da će sljedeći veliki projekt u Županiji biti obnova ili preseljenje Knjižnice i čitaonice Fran Galović u Koprivnici, a osim toga plan je kupiti nove bibliobuse sredstvima Europske unije.

Ministrica je pohvalila rad knjižnica na području Koprivničko-križevačke županije, naglasivši kako ta županija, uz Zagrebačku i Sisačko-moslavačku, jedina ima stopostotnu pokrivenost knjižničnom uslugom.

Dodala je i da u županiji vlada visoka svijest o potrebi približavanja programa ustanova u kulturi svim građanima.

Župan Darko Koren i gradonačelnik Mišel Jakšić zahvalili su ministrici na dosadašnjoj dobroj suradnji s Ministarstvom kulture.

Osim posjeta Koprivnici, predviđen je i obilazak Starog grada u Đurđevcu i Muzeja Grada Đurđevca gdje će se ministrica susresti s gradonačelnikom Hrvojem Jančijem, nakon čega će obići i grad Križevce te se sastati s gradonačelnikom Marijem Rajnom.