NAKON SEDAM GODINA

Nikola Petković podnio ostavku na mjesto predsjednika Hrvatskog društva pisaca

  • Autor: Mija Pavliša
  • Zadnja izmjena 29.01.2018 11:34
  • Objavljeno 29.01.2018 u 11:21
Nikola Petković

Nikola Petković

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Pisac Nikola Petković u ponedjeljak je podnio neopozivu ostavku na mjesto predsjednika Hrvatskog društva pisaca, a kako navodi u svom tekstu, koji je objavljen na stranicama Društva, odluku je donio nakon gotovo jednogodišnjeg razmišljanja

'Razlozi za nju su uglavnom privatni i tiču se moje iscrpljenosti koja je rezultirala narušenim zdravljem. Kao što sam to već naveo i u javnim i u privatnim obraćanjima, interesi HDP-a bili su mi uvijek ispred osobnih. Budući da opravdano istinito vjerujem da se našemu društvu više ne mogu ni približno posvetiti onoliko koliko sam mu se posvećivao gotovo sedam uzastopnih godina, bojim se da bi moj ostanak na mjestu predsjednika do kraja mandata (travanj 2019.) bio kontraproduktivan. To je najmanje što želim udruzi u čijem sam radu aktivno i intenzivno sudjelovao i kao vaš predsjednik, ali i kao vaš predstavnik', napisao je Nikola Petković u svojoj ostavci te svom nasljedniku poželio uspjeh u radu.

Upravni odbor i Predsjedništvo HDP-a uvažili su njegove argumente i prihvatili ostavku, a za privremenu nasljednicu, do izborne skupštine HDP-a, imenovali su glavnu tajnicu Društva Anu Brnardić Oproiu.

'Posao predsjednika HDP-a Nikola Petković obavljao je profesionalno, odgovorno i predano u vremenu koje ni piscima, ni nezavisnim umjetničkim subjektima, konačno ni samoj kulturi nije bilo naklonjeno, a pritom imajući na umu da zastupa tristotinjak pisaca, različitih ne samo poetika, nego i stajališta i svjetonazora', navodi se, među ostalim, u tekstu kojim je Upravni odbor zahvalio Petkoviću na dosadašnjem predsjedanju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!