MAJA HRGOVIĆ

'Nikad nije bilo lakše postati ustaša nego danas'

Bionic
Reading

Novinarka i spisateljica Maja Hrgović u intervjuu danom Slobodnoj Dalmaciji govorila je o aktualnoj temi raspuštanja Stručnog povjerenstva za neprofitne medije pri Ministarstvu kulture, svom portalu Arteist koji nije uspijevao ispuniti kriterije Ministarstva, novom ministru kulture, ali i bivšima, od kojih po najboljem pamti Božu Biškupića, te podijeljenosti domaće javnosti

Maja Hrgović ranije je podržala odluku ministra kulture Zlatka Hasanbegovića o raspuštanju povjerenstva za neprofitne medije, a to je izazvalo brojne reakcije u javnosti.

'Za tim povjerenstvom za neprofitne medije ne treba žaliti; ono je u tri godine svog postojanja proizvelo čitav niz sukoba interesa, radilo se aljkavo, s malo odgovornosti prema javnom novcu i s puno privilegiranja ideoloških srodnika', kazala je Hrgović.

Na pitanje smatra li da su napadi na ministra Hasanbegovića opravdani i je li on doista promicatelj fašističkih svjetonazora, 'ustaški ministar' i slično kazala je:

'Nikad nije bilo lakše postati ustaša nego danas. Ljevica je oboljela od isključivosti i jednoumlja, zalijepe ti na čelo veliko 'U' ako pokažeš ikakav otklon od proskribiranog stava... Skeptična sam prema Hasanbegoviću od početka i on ne bi bio moj odabir za ministra kulture. Ali u aktualnoj pobuni protiv njega najmanje se govori o njegovim sposobnostima, a najviše o njegovom 'anti-antifašizmu' koji mu je pripisan na temelju slobodne interpretacije jedne izjave izvađene iz konteksta', izjavila je Maja Hrgović za Slobodnu Dalmaciju