SJEĆANJE NA HOLOKAUST

Nesvršena prošlost: Njihovi roditelji radili su za zloglasnog Mengelea

20.01.2021 u 15:36

Bionic
Reading

Povodom Međunarodnog dana sjećanja na holokaust 27. siječnja izraelska scenaristica i glumica Hadar Galron razgovarat će s tri osobe čiji su roditelji za vrijeme holokausta radili za zloglasnog doktora Josefa Mengelea, 'Anđela smrti' u Auschwitzu. Razgovore organizira Veleposlanstvo Izraela u Hrvatskoj, a moći će se pratiti online na njihovome Facebooku i na Zoomu

Galron će, s početkom u 19 sati, razgovarati s Ya'akovom Buchanom, izraleskim piscem i umjetnikom s kojim je glumica i scenaristica surađivala na svojoj monodrami 'Whistle - My mother was Mengele's Secretary', potom s Rosette Rutman i Miriam Schori. Sve su to ljudi čiji su roditelji svojedobno bili stavljeni u službu nacističkog časnika SS-a i liječnika, takozvanog 'Anđela smrti' u logoru za istrebljenje Auschwitz, Josefa Mengelea, najavljuju iz Veleposlanstva Izraela.

Kao pripadnici druge generacije preživjelih iz holokausta, Buchan, Rutman i Schori će govoriti o tome kako im je bilo odrastati noseći se s traumama koje su naslijedili.

Razgovori na engleskom jeziku će se moći pratiti uživo na Facebooku Veleposlanstva te na Zoomu gdje će se preko posebnog audiokanala moći slušati i simultani prijevod na hrvatski.

Gledatelji/ce će moći vidjeti i isječak spomenute monodrame Hadar Galron, 'Whistle - My Mother was Mengele's Secretary'.