KULTURNO DOBRO

Nema više besplatne šetnje uz jezero, Trakošćan uvodi ulaznice

12.03.2018 u 15:28

Bionic
Reading

Besplatnim šetnjama oko trakošćanskog jezera nakon nedjeljnog ručka ili nekom drugom zgodom - došao je kraj. Naime, s 1. travnja na snagu stupa novi cjenik koji predviđa naplaćivanje ulaza i u sam park Trakošćan, i to po cijeni od pet kuna

Naplatu ulaza u park, ne samo u dvorac-muzej, uprava Dvora Trakošćan najavljuje već nekoliko godina te su malo pomalo stvarani i uvjeti za to. Tako je u međuvremenu uređena recepcija, a nedavno su postavljeni i svojevrsni punktovi s kamerama kroz koje će biti moguć ulaz u sam park, donose Varaždinske vijesti.

  • +8
Trakošćan i Varaždin u blogu Pedaliranje Izvor: tportal.hr / Autor: tportal

Adam Pintarić, ravnatelj Dvora Trakošćan, ukazuje kako je to ustanova, odnosno muzej, čiji je osnivač RH pa iz te činjenice proizlazi ukupna politika njegova razvoja.

'Uprava Dvora Trakošćan je, zajedno s upravnim vijećem 2012, donijela Strateški plan Dvora Trakošćan za razdoblje 2013.-2015. On u operativnom smislu podrazumijeva i naplatu ulaznica ne samo za dvorac-muzej, već za ukupno kulturno dobro dvorca Trakošćan. Ono se kao kompozicijska, povijesna i prirodna cjelina sastoji od dvorca, dviju gospodarskih građevina podno dvorca, dvorske kapele sv. Križa, vrtlarske kuće, perivoja, jezera i park-šume, sve u površini od 87 hektara - pojašnjava Pintarić', rekao je ravnatelj Pintarić.

  • +43
Zimska idila na Plitvicama, Sljemenu i u Trakošćanu Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL