ODLUKA NIJE POLITIČKA

Nebojša Glogovac ipak ne dolazi u Dubrovnik

02.04.2015 u 15:51

Bionic
Reading

Objavom Mani Gotovac da će na Dubrovačke ljetne igre dovesti glumca Nebojšu Glogovca pokrenuta je hajka na srpskog glumca, a njezinom novom objavom hajka bi mogla i završiti

Pomoćnica za dramu Dubrovačkih ljetnih igara objasnila je u Večernjem listu da nije na ljudima iz umjetničkih institucija da procjenjuju nečije političke stavove, već da njihova odgovornost leži u procjeni umjetničkog integriteta i razine osobe s kojom planiraju ostvariti suradnju.

Zamisao redatelja predstave 'Dubrovačka trilogija' Staše Zurovca, koji je Glogovcu planirao dodijeliti ulogu Điva, u Mani je otvorila prostor nadahnuća, a prisjetila se i odlične izvedbe Ljube Tadića koji je igrao Điva u režiji Joška Juvančića.

No bez obzira na politički motiviranu hajku, Glogovac ove godine neće zaigrati na Igrama, a razlog tome otkrila je Mani Gotovac u Večernjem: 'Pokazalo se nemogućim usuglasiti sve termine Glogovca i Igara. Trilogija se mora raditi dugo, dugo. Zbog toga on ovog ljeta neće biti na Igrama.'

Podsjetimo, hajku na Glogovca pokrenuo je njegov kolega Siniša Ružić, a motivirana je ulogom četnika Draže Mihailovića koju je Glogovac igrao u seriji 'Ravna gora'. Ružić je postavio pitanje ispravnosti odluke da na Dubrovačkim ljetnim igrama, u gradu koji je srpska vojska devastirala u prošlom ratu, nastupi glumac koji je utjelovio četničkog vojvodu.