PHILIP ROTH

Ne namjeravam se vratiti pisanju

05.02.2014 u 10:02

Bionic
Reading

Sretno umirovljenom književniku Philipu Rothu ne pada na pamet vratiti se pisanju, otkrio je u intervjuu, napomenuvši da radije pliva ili prati bejzbol

Unatoč nagađanjima i nadanjima svojih fanova, američki književnik Philip Roth izjavio je da se nema namjeru vratiti pisanju. 'Nisam napisao ni riječ fikcije još od 2009', rekao je u intervjuu s Cynthiom Haven sa Stanforda.

'Uopće nemam želje pisati fikciju. Učinio sam ono što sam učinio i s tim je gotovo. Život je više od pisanja i objavljivanja fikcije. Postoji i jedan posve drugačiji put i čudim se što sam ga otkrio tek sada', rekao je nagrađivani književnik.

'Plivam, pratim bejzbol, uživam u prirodi, gledam filmove, slušam glazbu i jedem s prijateljima', otkrio je Roth.

Na pitanje o budućnosti književnosti 80-godišnji Roth pesimistično odgovara da će se za dvadesetak godina interes za roman izjednačiti s interesom za latinoameričku poeziju.

Književnik Philip Roth za svoja djela nagrađen je nagradama Man Booker, dvjema američkim National Book Awards i Pulitzerovom nagradom za 'Američku pastoralu'. Najpoznatiji je po djelima 'Zbogom Kolumbo', 'Portnoyeva boljka', 'The Ghost Writer' i 'Američka pastorala'.