KAZALIŠNI EPICENTAR

Natječaj za kratki dramski tekst

14.04.2011 u 10:55

Bionic
Reading

Kazališni epicentar iz Zagreba u suradnji s kazalištem iz Madrida Teatro por dinero raspisuje natječaj za tri dramska mikroteksta troje mladih hrvatskih autora

Microteatro por dinero novi je kazališni koncept kojim se predstavlja nekoliko kratkih komada u trajanju od deset do petnaest minuta, u izvedbi 1-2 glumca, a poveznica im je zajednička tema. Komadi se izvode paralelno u malenim prostorijama (2,75x3,50 kvadratnih metara) za najviše petnaest gledatelja, šest puta dnevno.

Na taj način gledatelj može odabrati koliko vremena želi provesti u kazalištu, odnosno koliko izvedbi želi pogledati. Cilj ovog projekta je kulturna suradnja između Hrvatske i Španjolske, kao i želja za prezentiranjem mladih hrvatskih autora u jednom posve novom kazališnom ruhu. Postavit će se pet tekstova sa zajedničkom temom, a to je Hrvatska, od toga tri teksta hrvatskih autora, a dva španjolskih autora.

Tekstovi ne moraju biti vezani radnjom, već samo temom. Cilj je u maksimalno deset kartica predstaviti Hrvatsku kroz bilo koji žanr u obliku zatvorene cjeline. Sve su teme dopuštene, osim ratnih, a naglasak je na što boljoj promociji Hrvatske. Ne traži se reklamni pristup temi, nego specifičan autorski pristup koji bi kvalitetom i stilom promovirao Hrvatsku jednako kao i temom.

Tekstove treba poslati na dora@assitej-international.org ili na info@theatre-epicentre.org do 28. travnja 2011, a komisija će do 1. svibnja 2011. objaviti odabrane radove. Sva tri odabrana rada bit će honorirana.

Kontakt osoba: Dora Jelačić-Bužimski