MINISTARSTVO KULTURE:

'Naša komunikacija s Europskom komisijom je izuzetno dobra'

13.06.2014 u 10:30

Bionic
Reading

Glasnogovornica Ministarstva kulture Nataša Petrinjak u priopćenju uvjerava kako 'sve javno dostupne informacije svjedoče samo o iznimno dobroj komunikaciji i suradnji Ministarstva kulture s inozemnim partnerima i institucijama te i Europskom komisijom', a sve su suprotne tvrdnje 'potpuno neutemeljene negativno konotirane sugestije'

U povodu članka 'Hoće li kulturna diplomacija zaživjeti u Hrvatskoj?' objavljenog na tportalu 12. lipnja, u kojemu se ponajprije analizirao 142-stranični izvještaj 'Engagig The World: Towards Global Cultural Citizenship', oglasilo se demantijem jedne rečenice Ministarstvo kulture.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Tekst novinara Gordana Duhačeka Hoće li kulturna diplomacija zaživjeti i u Hrvatskoj?, objavljen na tportalu 12. lipnja 2014. godine, završava rečenicom: 'Zanimljivo će biti vidjeti hoće li nešto iz preporuka zaživjeti u Hrvatskoj, ili će opet biti problema u komunikaciji između Ministarstva kulture i Europske komisije.'

Imputirajući time probleme u komunikaciji s Europskom unijom, priopćujemo da je riječ o potpuno neutemeljenim negativno konotiranim sugestijama, jer je komunikacija između Europske komisije i Ministarstva kulture izuzetno dobra i kvalitetna.

Dapače, upravo na razini kulturne diplomacije, nakon četiri iznimna, višemjesečna festivala predstavljanja hrvatske kulture tijekom 2012. i 2013. (Francuska, Velika Britanija, Njemačka i Švicarska) Ministarstvo kulture i Ministarstvo vanjskih i europskih integracija osnovalo je Zakladu 'Hrvatska kuća' te je upravo u tijeku prvi Poziv za predlaganje programa (http://www.min-kulture.hr/default.aspx?id=10878). Također, kao izravni rezultat dobre suradnje Europske komisije i Ministarstva kulture jučer je otvoren Poziv za podnošenje prijava za inicijativu Unije Europska prijestolnica kulture za 2020. godinu u RH. (http://www.min-kulture.hr/default.aspx).

Sve informacije su javno dostupne na internetskim stranicama Ministarstva kulture i svjedoče samo o iznimno dobroj komunikaciji i suradnji Ministarstva kulture s inozemnim partnerima i institucijama, te i Europskom komisijom.