PULSKA PREMIJERA 'dubokih rezova'

Nakon uspjeha 'Trešnji' u Cannesu, sada će cijeli omnibus biti prikazan u Areni

18.07.2018 u 13:07

Bionic
Reading

Na Pulskom filmskom festivalu pred publikom u Areni premijerno će biti prikazan omnibus 'Duboki rezovi' kojeg čine tri priče ('Trešnje', 'Smrt bijela kost', 'Predmeti koji tonu' ). Režiju potpisuju Dubravka Turić, Filip Mojzeš i Filip Peruzović, scenarij Jelena Palja, Ksenija Kušec i Ivan Turković Krnjak, a film je producirala Dijana Mlađenović (Kinematograf)

Producentski omnibus koji se sastoji od tri kratka igrana filma nastala po predlošcima kratkih priča autora/ica Olje Savičević Ivančević, Ksenije Kušec i Romana Simića.

Zajednička tema koja vezuje filmove jest nasilje kao destrukcija intime, obitelji, integriteta, povjerenja.

Kratki igrani filmovi snimani su tijekom 2016. i 2017., a nakon pulske premijere omnibus će biti prikazan i u sklopu Sarajevo Film Festivala. Podsjetimo, jedan od triju kratkih filmova, 'Trešnje' Dubravke Turić nastao prema kratkoj priči Olje Savičević Ivančević i prema scenariju Jelene Paljan prošle je godine uvršten u program Cannes Film Festivala-Quinzaine des Réalisateurs (Cannes Director’s Fortnight).

TREŠNJE (režija Dubravka Turić, scenarij Jelena Paljan): Bezbrižno ljeto dječaka Jakova postupno narušavaju napeti obiteljski odnosi. Slijed događaja koji završavaju tragično izazvat će u njemu emotivnu pobunu protiv odraslih, ali i osjećaj vlastite krivnje.

SMRT BIJELA KOST (režija Filip Mojzeš, scenarij Ksenija Kušec): Dječja igra „smrt bijela kost“, koju igraju sestre Marija i Lucija i njihov susjed Marko, prerasta u puno ozbiljniji i dramatičniji događaj, kako za djecu tako i za odrasle.

PREDMETI KOJI TONU (režija Filip Peruzović, scenarij Ivan Turković Krnjak): Obiteljsko okupljanje krenut će u začudnom smjeru kada se Renata pred ocem pojavi s masnicom na licu i neuvjerljivim, klišejiziranim opravdanjem.