Psihološki triler

Nakon serije, dolazi novo izdanje knjige Velika iluzija (Fool Me Once)

27.02.2024 u 11:14

Bionic
Reading

Sjećate li se one knjige i serije koje su vas držale budnima do kasno u noć? Pripremite se za još jedan noćni maraton jer Velika Iluzija (Fool Me Once) dolazi u novom izdanju

Osim što će vas odvesti na nezaboravno putovanje kroz misterije i napetost, za one koji su uživali u svakoj epizodi Fool Me Once, novo izdanje knjige predstavlja dodatni užitak, stoji u priopćenju.

Serija je brzo postala hit i munjevito osvojila publiku od svog premijernog prikazivanja u siječnju 2024., privukavši više od 90 milijuna pregleda u prvih 90 dana nakon objave. To ju svrstava među deset najgledanijih Netflixovih serija svih vremena  -> Top 10 Most Popular TV Shows on Netflix of All Time.

Serija je nastala kao adaptacija istoimenog romana Harlana Cobena

Roman Velika iluzija autora Harlana Cobena postao je temelj za stvaranje serije Fool Me Once koja je osvojila Netflix publiku diljem svijeta. Godine 2017. knjiga je objavljena i u Hrvatskoj u izdanju naklade Znanje i prijevodu Vojka Plovanića, a sada u 2024. stiže novo izdanje knjige s posebnom naslovnicom inspiriranom Netflixom. Iako je serija nastala kao adaptacija knjige, naslov serije ima drugačiji prijevod - Ako me prevariš. Ovo svježe izdanje knjige donosi dodatan užitak za sve obožavatelje koji su već uživali ili će tek uživati u seriji.

Harlan Coben najprodavaniji je autor s ljestvica New York Timesa i jedan od vodećih svjetskih romanopisaca. Dobitnik je nagrada za književnost Edgar, Shamus i Anthony, a njegovi romani prodani su u više od 80 milijuna primjeraka i prevedeni na 46 jezika te su zauzeli sam vrh ljestvice uspješnica diljem svijeta. Dosad je objavio 35 romana od kojih su mnogi adaptirani u Netflixove serije.

O KNJIZI:

Radnja prati Mayu Stern, bivšu vojnu pilotkinju čiji je muž Joe Burkett nedavno ubijen pred njezinim očima u Central Parku. Zbog ratnih trauma s Bliskog istoka, Maya pati od čestih noćnih mora, a Joeovo ubojstvo stvara od njezina života košmar. Prijateljica joj poklanja skrivenu kameru kako bi nadgledala dadilju koja brine o njezinoj dvogodišnjoj kćeri Lily. Pregledavajući snimku od prošloga dana, Maya ugleda na njoj svoga supruga Joea kako se igra s Lily. Kako je moguće da se mrtva osoba pojavljuje na snimci i je li Joe doista mrtav? Dok policija istražuje Joeovo ubojstvo, Maya pokušava otkriti je li na snimci stvarno Joe i kakve tajne skriva njegova bogata obitelj.