53. Porcijunkulovo

Najveća kulturno-turistička manifestacija u Međimurju očekuje rekordan broj posjetitelja

  • Autor: T.B.
  • Zadnja izmjena 07.07.2017 11:29
  • Objavljeno 07.07.2017 u 11:29
Porcijunkulovo 2016.

Porcijunkulovo 2016.

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Sve popularnija manifestacija, 53. po redu Porcijunkulovo ove će se godine u Čakovcu održati od 28. srpnja do 2. kolovoza. Brojni posjetitelji iz Hrvatske i susjednih zemalja i opet će moći uživati u brojnim zabavnim sadržajima u karakterističnom ambijentu tisuća šarenih kišobrana

Prošle godine posjetilo nas je preko 230.000 posjetitelja, a Porcijunkulovo je najveća manifestacija u sjeverozapadnoj Hrvatskoj s tristotinjak izlagača. Ove godine očekujemo blizu 300.000 posjetitelja, a sigurni smo da će i broj izlagača nadmašiti prošlogodišnji rekord', rekla je Boška Ban Vlahek, direktorica čakovečke Turističke zajednice.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Specifičnost manifestacije su brojni izlagači koji nude autentične suvenire i rukotvorine te prikazuju način izrade tradicijskih proizvoda karakterističnih za naše krajeve. Prezentira se i bogata gastronomska ponuda, s posebnim naglaskom na sjajne međimurske vinare.  I ove godine možemo očekivati besplatne koncerte najboljih izvođača iz Hrvatske i susjedstva.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

U ponudu Porcijunkulova spadaju dječje igraonice i radionice te pričaonice, umjetničke izložbe, prezentacije i promocije specifičnih djelatnosti, a svakako treba spomenuti i 18. međunarodni oldtimer susret 'Međimurje 2017.'.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

'Pozivam sve građane Čakovca, Hrvatske i susjednih zemalja na Porcijunkulovo koje svake godine oduševljava stotine tisuća posjetitelja. Ponosan sam da manifestacija uz zabavu nastoji obuhvatiti i socijalni aspekt, pa tako organiziramo humanitarnu akciju za pomoć našim najpotrebitijima. I ove ćemo godine organizirati prodaju startarsica s motivom manifestacije Porcijunkulovo. Nadam se da će humanitarna akcija kao i prošle godine izazvati neočekivano veliki interes jer je dvjestotinjak pari startarsica rasprodano u samo dva dana', rekao je gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!