na obljetnicu odlaska velikana

Najveća biografija Arsena Dedića u prodaji

19.08.2020 u 11:57

Bionic
Reading

Izdavačke kuće Media Bar i Croatia Records u suradnji objavile veliku biografiju Arsena Dedića 'Čovjek kao on' iz pera poznatoga novinara Zlatka Galla

O KNJIZI

'Čovjek kao on' portret je umjetničkog djela velikog Arsena Dedića u kojem se Zlatko Gall – glazbeni kritičar i višegodišnji Dedićev 'suputnik' te autor brojnih bilješki za njegova diskografska izdanja – osvrće na cjelokupni Arsenov glazbeni opus. Naravno, nije izostavljena ni njegova poezija, glazba za kazalište, film i televiziju te opsežan opus pjesama za djecu. Uz Gallove osvrte na albume i najznačajnije koncerte, 'Čovjek kao ja' nudi dubinski uvid u 'fenomen' jedinstvenog pjevača, kantautora, glazbenika i pjesnika, niz biografskih podataka najuže vezanih uz Arsenov umjetnički opus te izvatke iz brojnih Dedićevih intervjua, autobiografskih tekstova te najrelevantnijih zapisa o svim segmentima njegova umjetničkog djelovanja.

Knjigu zajednički objavljuju MEDIA BAR i Croatia Records. Urednik izdanja je Neven Kepeski, a art director Tomislav Šiptar. Naslovnicu je snimio Jadran Babić.

O ZLATKU GALLU

Zlatko Gall, novinar, glazbeni kritičar i publicist, rođen je 1954. u Splitu jedva koji mjesec poslije 'rođenja' rock & rolla i nastanka znamenitih Elvisovih snimaka u 'Sun' studiju Sama Phillipsa u Memphisu. Okorjeli je diskofil, vinyl-junkie, foodie sklon kuhanju te pisac opće prakse trajno određen i 'južnjačkom utjehom' i zvucima 'vatrenih ulica'.