FESTIVAL STRIPA

Najpoznatiji svjetski crtači stižu u Makarsku

25.02.2011 u 13:59

Bionic
Reading

Šesti po redu Festival stripa u Makarskoj, koji će se ove godine održati od 16. do 22. lipnja, u Makarsku dovodi najpoznatije svjetske crtače stripa

Svoj dolazak dosad su potvrdili: David Lloyd (VB), Adi Granov (VB), Giancarlo Alessandrini (Italija), Lola Airaghi (Italija), Štef Bartolić (Hrvatska), Bruno Brindisi (Italija), Bane Kerac (Srbija), Andrea Venturi (Italija) i Keiko Ichiguchi (Japan).

Brojni urednici i 'headhunteri' iz najpoznatijih izdavačkih kuća, poput američkih Marvela i DCComicsa, francuskog Dargauda te talijanskog Bonellija, u svibnju će u Makarskoj promovirati devetu umjetnost na svjetskoj razini. Svjetski majstori stripa održat će čitav niz predavanja te radionica, a od ove godine MaFest priređuje natječaj među osnovnoškolcima s područja Makarske rivijere i grada Vrgorca, na temu 'Uspomena s plaže'. Svaki učenik koji bude sudjelovao u natječaju dobit će na poklon jedan ili više stripova, a najbolji će biti nagrađeni bogatim nagradama, kazao nam je Dario Antunović, direktor MaFesta, koji je najavio izložbe svih crtača, tribine, crtanja posjetiteljima te sjajne rock koncerte - čime se provodi u djelo osnovna nit vodilja MaFesta, a to je 'čista zabava u ritmu stripa'.

MaFest, koji je od ove godine započeo suradnju s najpoznatijim europskim festivalom stripa - napuljskim Comiconom - u samo šest godina, od ideje entuzijasta Darija Antunovića i Sandra Komljenovića, postao je značajan turistički brend grada ispod Biokova.