15. DeSADU

Najavljena praizvedba drame Tadije Čalukovića 'Bikovi ne žele odmor'

02.11.2023 u 17:51

Bionic
Reading

Tadija Čaluković i redatelj Toma Serdarević u sklopu 15. DeSADU predstavljaju dramski tekst 'Bikovi ne žele odmor', a izvedba će se održati u nedelju 5.11. u 19:30 sati u Frankopanskoj 22 (prostor: scena F22)

Drama "Bikovi ne žele odmor’' govori o blizankama koje nakon smrti oca prave inventar zaostavštine u njegovoj vikendici na periferiji Beograda.

Autorski tim:

Tekst: Tadija Čaluković

Igraju:

Klara Fiolić

Lucia Luque Akrap

Ema Šunde

Bruno Vrščak

Režija: Toma Serdarević

Dizajn plakata: Marta Dolenčić

Biografija autora:

Tadija Čaluković rođen je 2002. godine. Piše scenarije, prozu i drame. Akademiju dramske umjetnosti (ADU) u Zagrebu, Odsjek dramaturgija, upisao je 2021. Potpisuje scenarij i režiju za tri kratkometražna igrana filma i jedan dokumentarni, koji su prikazani u Beogradu. Suradnik je na filmu "Teret" (2018), koji je premijerno prikazan na Cannes Film Festivalu. Dobitnik je nagrade "Prijatelji dece Zemuna" za najbolju poeziju. Njegova pjesma o ekologiji objavljena je u antologiji ,"Beli gradovi’" u izdanju udruge Mladi istraživači Beograda. Osnivač je i glavni urednik internet časopisa Salome (salome.rs). Objavio je roman ,"Mutant u vozu’" (2018). Na festivalu DeSADU sudjelovao je s dramskim tekstom "Hot Stuff" (2022). Autor je knjige "bukvalno. otprilike" (2023). Na zagrebačkom radiju Kradio autor je emisije "Beogradska kronika". Živi na relaciji Zagreb-Beograd.