BROKENSHIPS

Muzej prekinutih veza nagrađen u Los Angelesu, ima najbolju web stranicu

10.11.2017 u 14:51

Bionic
Reading

Brokenships je Muzej prekinutih veza lansirao u studenome 2016., a prije nekoliko dana u Los Angelesu, na međunarodnoj konferenciji posvećenoj inovativnim komunikacijskim praksama muzeja diljem svijeta, dobio je nagradu za najbolju internetsku stranicu

Nagradu IDCA (International Design Communication Award) od 2007. pariška agencija Agenda dodjeljuje najboljim dizajnerskim i komunikacijskim projektim diljem svijeta, a Muzej prekinutih veza, s Brokenships, za čiju je izradu zaslužan zagrebački Infinum, ove se godine u kategoriji najbolje web stranice natjecao u finalu s još dva muzeja (Convict Sydney, Sydney Living Museums i Isabella Stewart Gardner Museum, SAD i Nizozemska).

Brokenships je, kako objašnjavaju iz Agende, od nekoć isključivo informativne stranice postao snažna komunikacijska platforma, donekle neovisna i o samome muzeju. Posebno joj je obilježje alat koji posjetiteljima omogućuje da vlastiti prekid zabilježe na određenoj lokaciji, s time da ga mogu vremenski zaključati, sve dok ne budu spremni da se ukaže na mapi.

'Od njezinog lansiranja u studenome 2016., novu stranicu Brokenships posjetilo je preko 120 tisuća ljudi, većinom iz SAD-a, Njemačke, Velike Britanije i Kanade', navedeno je u objašnjenju žirija. U odnosu na prethodni period, broj pregleda stranice je skočio za 73 posto, a prosječno zadržavanje na njoj za 15 posto. I broj posjeta samome fizičkom muzeju povećao se za 27 posto u odnosu na ranije, poručili su iz Agende.

  • +10
Muzej prekinutih veza Izvor: tportal.hr / Autor: Lucija Bušić

Dobitnici su proglašeni 8. studenoga u Los Angelesu, na 19. međunarodnoj konferenciji Communication the Museum. Nagrade su podijeljene još u kategorijama najbolje kampanje, najbolje aplikacije, najbolje promocije privremene izložbe, najbolje scenografije privremene izložbe kao i najbolje scenografije stalne izložbe.