BURNO GLASOVANJE

Mucalo izabran za intendanta HNK Split

22.04.2011 u 10:36

Bionic
Reading

Glasovanju je prethodila žestoka rasprava u kojoj je Mirko Ramljak (HDZ) rekao da HDZ-ovi vijećnici i dalje ne žele sudjelovati u igrokazu te da napuštaju sjednicu na kojoj su od početka bili protiv

Većinom glasova splitskog Gradskog vijeća, 12 za, sedam protiv, a tri vijećnika napustila su dvoranu, za intendanta HNK Split imenovan je Duško Mucalo na mandat od četiri godine. Mucalo će i službeno postati intendant ako ga potvrdi ministar kulture. Glasovanju je prethodila žestoka rasprava u kojoj je Mirko Ramljak (HDZ) rekao da HDZ-ovi vijećnici i dalje ne žele sudjelovati u igrokazu te da napuštaju sjednicu na kojoj su od početka bili protiv.

Joško Dvornik (HNS) ocijenio je da je izbor Mucala tipičan primjer nasilja politike nad strukom. Rekao je da Mucalo nije osoba afirmirana na području kulture i umjetnosti, da nije čovjek od struke. Priznao je da je Mucalo u šest mjeseci, otkad je na mjestu v. d. intendanta, pokazao da je dobar menadžer i da ima dobre komunikacijske sposobnosti, ali da nije stručan.

Luka Roguljić (HSP)izjavio je da je na računu splitskog HNK ostavljeno dva milijuna kuna ušteda kad je Mucalo došao na mjesto v. d. intendanta, a kako sad ima 1,6 milijuna kuna minusa. Zatražio je financijsko izvješće o poslovanju splitskog teatra.

Marin Jurjević (SDP) podsjetio je na osnovnu SDP-ovu primjedbu kako se nije ispunilo predizborno obećanje vladajuće splitske garniture da će nova vlast u Splitu prvenstveno uvažavati struku.

'Zato nećemo podržati Mucala', rekao je Jurjević.

Prije glasovanja o imenovanju Duška Mucala, osim dvaju HDZ-ovih vijećnika, iz dvorane je izišao i HSP-ovac Roguljić koji se nakon glasovanja vratio. Protiv Mucala bili su članovi SDP-a i HSP-a.

'Nakon 150 predstava i 12 premijera koje su prošle bez greške, a od toga šest izvanserijskih, nije mi veliko iznenađenje što sam izabran za intendanta HNK Split', kazao je Mucalo za Večernji list. Dodaje da su ljudi prepoznali njegov rad i program koji je napravljen potpuno profesionalno.