KULTURNI PROGRAM

MSU nastavlja s projekcijama uz izložbu o Zagreb filmu

05.06.2020 u 12:28

Bionic
Reading

Uz veliku multimedijsku izložbu 'Od imaginacije do animacije: šest desetljeća Zagreb filma', u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti 9. lipnja nastavlja se popratni program s izborom dokumentarnih i igranih filmova nastalih u toj produkcijskoj kući

Program 'Zagreb film u dvorani Gorgona', nakon dokumentarnih filmova u tematskoj cjelini 'U centru - Zagreb, kak imam te rad', donosi i jedan igrani posvećen zagrebačkim temama i lokacijama - 'Živi bili pa vidjeli' redatelja Brune Gamulina i Milivoja Puhlovskog iz 1979. godine.

Nakon projekcije filma uslijedit će razgovor s gostima, redateljem Brunom Gamulinom i Bojanom Mušćetom, novinarom, publicistom i glazbenim kritičarom, najavljeno je iz MSU-a.

Film 'Živi bili pa vidjeli' prati mladog arhitekta razapetog između egzistencije, ideala, ljubavi i profesionalnih načela. Kroz niz scena na ključnim zagrebačkim lokacijama, od Velesajma, Trga bana Jelačića, tadašnjeg Trga Republike do kultnog Lapidarija u kojem nastupa grupa Buldožer, gledatelj može intenzivno doživjeti atmosferu Zagreba s kraja sedamdesetih, ističe se.

Slovenska grupa Buldožer dobila je 1979. Zlatnu arenu za glazbu, a dizajn plakata za film djelo našeg istaknutog akademika, slikara i grafičkog dizajnera Borisa Bućana. Plakat se nalazi u fundusu Muzeja suvremene umjetnosti i bit će izložen uz projekciju i razgovor.

Cijena ulaznice za filmske projekcije programa 'Zagreb film u dvorani Gorgona' je 15 kuna, a za učenike, studente i umirovljenike ulaz je besplatan.

Uz ulaznicu za izložbu 'Od imaginacije do animacije: šest desetljeća Zagreb filma', posjetitelj dobiva gratis ulaznicu za projekcije filmova programa 'Zagreb film u dvorani Gorgona'. Ulaz na popratne filmske tribine je besplatan.