POST SCRIPTUM

Mladen Blažević dobio nagradu za književnost na društvenim mrežama

03.09.2018 u 10:20

Bionic
Reading

Nagradu Post scriptum za književnost na društvenim mrežama za 2018. dobio je Mladen Blažević, a bit će mu uručena na ovogodišnjem KaLibar bestivalu u Zadru koji će se održati od 27. do 29. rujna

Mladen Blažević (Rijeka, 1969.) iza sebe ima romane 'Tragovi goveda' iz 2008., 'Ilirik' iz 2015., zbirku distopijskih priča (suautorski) 'NDH 2033.', scenarij za igrani dio dugometražnog igrano-dokumentarnog filma 'Je letrika ubila štrige' i dvojezičnu, slovensko-hrvatsku zbirku pjesama 'Posljednji tasmanijski tigar' iz 2017.

Objavljivao je, uz to, velik broj kratkih priča i pjesama u raznim književnim časopisima i na portalima, a priče su mu prevođene na slovenski, talijanski, engleski i ukrajinski jezik.

Ove godine, na međunarodnom festivalu dokumentarnog filma Poreč Doxu, koji će se održati u studenome, Blažević će premijerno predstaviti prvi dio svoga putopisnog serijala 'Istriana Jones', gdje je u funkciji autora, voditelja i scenarista.

Nagrada za književnost na društvenim mrežama Post scriptum dodjeljuje se od 2016. Prvi dobitnik bio je Hrvoje Marko Peruzović, kojemu je u međuvremenu objavljena zbirka poezije 'Nekoga moramo voljeti (kako na webu, tako i na zemlji)'. Zbirka prozno-poetskih zapisa i poezije drugog dobitnika Bojana Krištofića je u pripremi.