POST SCRIPTUM

Mladen Blažević dobio nagradu za književnost na društvenim mrežama

  • Autor: Tina Barbarić
  • Zadnja izmjena 03.09.2018 10:23
  • Objavljeno 03.09.2018 u 10:20
Mladen Blažević

Mladen Blažević

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: N.N.

Nagradu Post scriptum za književnost na društvenim mrežama za 2018. dobio je Mladen Blažević, a bit će mu uručena na ovogodišnjem KaLibar bestivalu u Zadru koji će se održati od 27. do 29. rujna

Mladen Blažević (Rijeka, 1969.) iza sebe ima romane 'Tragovi goveda' iz 2008., 'Ilirik' iz 2015., zbirku distopijskih priča (suautorski) 'NDH 2033.', scenarij za igrani dio dugometražnog igrano-dokumentarnog filma 'Je letrika ubila štrige' i dvojezičnu, slovensko-hrvatsku zbirku pjesama 'Posljednji tasmanijski tigar' iz 2017.

Objavljivao je, uz to, velik broj kratkih priča i pjesama u raznim književnim časopisima i na portalima, a priče su mu prevođene na slovenski, talijanski, engleski i ukrajinski jezik.

Ove godine, na međunarodnom festivalu dokumentarnog filma Poreč Doxu, koji će se održati u studenome, Blažević će premijerno predstaviti prvi dio svoga putopisnog serijala 'Istriana Jones', gdje je u funkciji autora, voditelja i scenarista.

Nagrada za književnost na društvenim mrežama Post scriptum dodjeljuje se od 2016. Prvi dobitnik bio je Hrvoje Marko Peruzović, kojemu je u međuvremenu objavljena zbirka poezije 'Nekoga moramo voljeti (kako na webu, tako i na zemlji)'. Zbirka prozno-poetskih zapisa i poezije drugog dobitnika Bojana Krištofića je u pripremi.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!