'KNJIGA O DŽUNGLI'

Mistična bajka Saše Anočića za male i velike

29.03.2014 u 10:50

Bionic
Reading

'Naša predstava 'Knjiga o džungli' progovara o ljudskim borbama, pobjedama nad strahovima, o odrastanju, zapravo ona je – život u malom', kazala nam je glavna glumica Aleksandra Naumov, koja portretira legendarnog Mowglija

U nedjelju, 30. ožujka, u 17 sati u dječjem kazalištu Trešnja održat će se premijera nove raskošne predstave 'Knjiga o džungli', u kojoj sudjeluje većina Trešnjina ansambla uz gošće; oni igraju preko 80 različitih uloga, uživo pjevaju i sviraju.

U impozantnoj scenografiji stvorena je začudna prostorna bajka koja približava atmosferu mistične Indije iz knjige Rudyarda Kiplinga

Osim jednog od najpoznatijih klasika dječje književnosti, većinu sjećanja odraslije publike uvelike je formirao Disneyjev animirani film 'The Jungle Book' iz davne 1967.

Kako će u režiji Saše Anočića domaći glumci oživjeti poznate likove, divljeg dječaka odraslog s vukovima, njegova okrutnog progonitelja, tigra Shere Khana, neodoljivog medvjeda Balooa i brojne druge životinje, publika će uskoro imati prilike vidjeti u šarmantnom novom mjuziklu.

S kostimografkinjom Danicom Dedijer zaslužnom za magiju kreiranja preko 60 različitih kostima, scenografom Stefanom Katunarom i glavnim glumcima Aleksandrom Naumov i Krunoslavom Klobučarom, razgovarali smo o njihovu doživljaju samog originala, radu na predstavi i suradnji s redateljem.