DRUGI PAKET MJERA

Ministarstvo objavilo poziv za poticanje poduzetništva u kulturi

  • Autor: T.Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 29.05.2020 13:21
  • Objavljeno 29.05.2020 u 13:21
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL

Ministarstvo kulture objavilo je Javni poziv za poticanje poduzetništva u kulturnim i kreativnim industrijama u okviru drugoga paketa mjera za poticanje i ponovno pokretanje kulturnog života te proizvodnje i distribucije kulturnih i umjetničkih sadržaja.

Ministarstvo napominje kako je ovogodišnji javni poziv je u novonastalim okolnostima epidemije COVID-19 posebno usmjeren na aktivnosti prilagodbe poslovnih modela proizvodnje i distribucije kulturno umjetničkih sadržaja kako bi se olakšala dostupnost i omogućio pristup širem krugu korisnika i publike.

Pozivom su obuhvaćena područja izvedbene umjetnosti, književno-nakladnička i knjižarske djelatnost, vizualne umjetnosti i audiovizualne djelatnosti.

Javni poziv je usmjeren na uspostavu alternativnih načina i modela poslovanja s ciljem dugoročne primjene i iskoristivosti novih rješenja u daljnjem poslovanju.

Posebno će se vrjednovati i poticati kreativno i interdisciplinarno umrežavanje, naročito među domaćim partnerima, radi ostvarivanja navedenih ciljeva.

Pravo prijave imaju trgovačka društva, zadruge i ustanove (kojima osnivač nije tijelo javne vlasti), obrt, umjetnička organizacija, djelatnosti slobodnih zanimanja, uključujući umjetnike koji obavljaju samostalnu djelatnost. 

Ukupni iznos osiguranih sredstava je 8 milijuna kuna, a rok prijave je do 28. lipnja 2020. godine.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!