FILMSKA GOSTOVANJA

'Ministarstvo ljubavi' i 'Sieranevada' na festivalu u Chicagu

14.10.2016 u 14:09

Bionic
Reading

Dugometražni igrani film 'Ministarstvo ljubavi' u režiji Pave Marinkovića i manjinska koprodukcija 'Sieranevada' rumunjskog redatelja Cristija Puiuja sudjeluje na 52. izdanju Međunarodnog filmskog festivala u Chicagu, koji se održava do 27. listopada

Film 'Sieranevada' jednog od najistaknutijih rumunjskih redatelja koji za njega potpisuje i scenarij prikazat će se u natjecateljskom programu s još četrnaest naslova.

Radnja filma smještena je na komemorativnu večeru na kojoj, dok čekaju svećenika članovi obitelji i prijatelji pokojnika, ali i slučajni gosti pričaju o svijetu i ratovima.

Hrvatski koproducent je Spiritus movens, a jednu od uloga u filmu ima i hrvatska glumica Petra Kurtela.

Marinkovićeva komedija 'Ministarstvo ljubavi' prikazuje se u sklopu programa World cinema, u koji je ove godine uvršteno četrdesetak naslova koji donose 'pregled globalnog suvremenog filmskog krajolika'.

Film prati zaposlenika ministarstva koji, kako bi uštedio državi novac, istražuje imaju li udovice hrvatskih branitelja nove veze, a primaju mirovine pokojnih muževa.

Marinković uz režiju potpisuje i scenarij, a u glavnim ulogama su Stjepan Perić, Dražen Kühn, Ecija Ojdanić i Olga Pakalović,

To je hrvatsko-češko-slovenska koprodukcija, a hrvatski producent je Telefilm.

Međunarodni filmski festival u Chicagu najstariji je natjecateljski filmski festival u Sjevernoj Americi. Ove se godine održava 52. put - u četvrtak ga je otvorio ga je film 'La La Land' Damiena Chazellea, a zatvara novi film Denisa Villeneuvea, 'Arrival'.