NEPROFITNI MEDIJI

Ministarstvo kulture objasnilo zašto je smijenjeno sedmero ljudi

29.01.2016 u 14:04

Bionic
Reading

Nakon što je u petak prijepodne objavljeno da je prije dva dana ministar kulture Zlatko Hasanbegović smijenio višečlano Stručno povjerenstvo za neprofitne medije koje djeluje pri Ministarstvu kulture, zatražili smo od Ministarstva odgovor na pitanja o razlozima njihove smjene

Nakon što smo objavili Odluku ministra kulture Zlatka Hasanbegovića kojom je 27. siječnja smijenio sedmero članova Stručnog povjerenstva za neprofitne medije, o razlozima smjene Mime Simić, Tončija Kursara, Hajrudina Hromadžića, Zdenka Duke, Biljane Romić, Damira Hainskog i Suzane Kunac upitali smo Ministarstvo kulture.

Tražili smo odgovor na pitanja koji su razlozi smjene, je li načinjena revizija rada članova Povjerenstva te kada će biti imenovani novi članovi i tko će dalje pratiti rad medija koji su financirani putem natječaja.

Iz Ministarstva su nam šturo odgovorili da prema članku 39. Zakona o sustavu državne uprave, članku 10. a Zakona o financiranju javnih potreba u kulturi i članku 6. stavku 2. Pravilnika o izboru i utvrđivanju javnih potreba u kulturi, ministar kulture ima ovlast imenovati i razriješiti povjerenstva koja su osnovana sukladno navedenim propisima. Prilikom razrješavanja Stručnog povjerenstva za neprofitne medije, ministar kulture postupio je u skladu sa svojim ovlastima, stoji u odgovoru Ministarstva kulture.

Odgovor na ostala pitanja nismo dobili.