PRIMAJU PRIJEDLOGE PROJEKATA

Ministarstvo kulture daje 50 milijuna kuna za javno-civilna partnerstva u kulturi

01.12.2017 u 12:40

Bionic
Reading

Ministarstvo kulture objavilo je 30. studenoga Poziv na dostavu projektnih prijedloga pod nazivom 'Kultura u centru - potpora razvoju javno-civilnog partnerstva u kulturi'. Provodi se u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., a ukupni iznos bespovratnih sredstava iznosi 50.000.000 kuna

Pozivom će se financirati aktivnosti jačanja kapaciteta relevantnih dionika u području sudioničkog upravljanja u kulturi i podizanja javne svijesti o dobrom upravljanju u kulturi, razvoj i/ili uspostava modela sudioničkog upravljanja u kulturi, priprema i provedba kulturnih i umjetničkih programa te razvoj suradnje i umrežavanja u području sudioničkog upravljanja u kulturi, navodi Ministarstvo kulture u svome priopćenju.

Prijaviti se mogu organizacije civilnog društva (umjetnička organizacija, udruga i savez udruga koji djeluje u području kulture i umjetnosti), jedinice lokalne samouprave čiji je broj stanovnika manji od 10.000 i javne ustanove u kulturi kojima je osnivač jedinica lokalne ili područne (regionalne) samouprave.

Ukupni iznos bespovratnih sredstava iznosi 50.000.000 kuna. Udio financiranja po pojedinom projektu iznosi 100 posto prihvatljivih troškova, od čega je 85 posto osigurano iz sredstava Europskog socijalnog fonda, dok će obavezni udio nacionalnog sufinanciranja od 15 posto osigurati Ministarstvo kulture iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.