BRUTAL

Međunarodni festival suvremene poezije u Zagrebu

07.04.2010 u 09:16

Bionic
Reading

Peti međunarodni festival suvremene poezije, na kojemu će se predstaviti šest mladih i priznatih autora, održat će se od 13. do 15. travnja u prostorima kluba Gjuro II i Booksa u Zagrebu

Službeno otvorenje bit će 13. travnja u 21 sat, kada će u klubu Gjuro II nastupiti svih šest autora - Efe Duyan iz Turske, Daniel Falb iz Njemačke, Massimo Gezzi iz Italije, Nikola Madžirov iz Makedonije, Ana Salome iz Portugala te Ana Brnardić iz Hrvatske, izvijestio je danas organizator.

Stihove u prijevodu čitat će Duško Modrinić i Olga Pakalović.

Preostala dva dana festivala, 14. i 15. travnja, autori će nastupati u klubu Booksa u 19 sati, gdje će publika imati priliku doživjeti uživo suvremenu europsku poeziju.

Za četvrtak, 15. travnja, predviđena je i promocija knjige makedonskog pjesnika Nikole Madžirova 'Premješten kamen' u izdanju nakladničke kuće Fraktura.

U sklopu festivala, Brutal će objaviti knjigu 'Sjene nas mimoilaze' u kojoj će biti objavljena poezija svih sudionika festivala u originalu i prijevodu inozemnih pjesnika na hrvatski i engleski jezik te hrvatske pjesnikinje na engleski jezik.

Organizator 5. međunarodnog festivala suvremene poezije je Brutal - udruga za promicanje kulture i umjetnosti.