LIZISTRATA U RIJECI

Marcipanskim penisom reklamiraju predstavu o Saboru

15.02.2010 u 10:19

Bionic
Reading

Ružičasti marcipan u obliku muškog spolovila pojavio se na provokativnom plakatu uoči premijere riječke verzije lascivne Aristofanove komedije 'Lizistrate' te je privukao pažnju povećao interes za predstavu

Režiju predstave, ali i ideju za reklamni plakat, potpisuje jedan od međunarodno priznatih mađarskih glumaca Róbert Alföldi.

'U ovom komadu žene ratuju i bore se pomoću svoje ženstvenosti. Pokušavaju apelirati upravo na muževnost muškaraca, a to čine vrlo konkretno i vrlo doslovno', rekao je simpatični Alföldi za Aristofanovu komediju u kojoj, dodao je, žene uskraćuju svojim muževima spolne odnose ne bi li oni tako prestali ratovati.

Mađarska zvijezda, koja se uz režiju i glumu bavi slikarstvom i glazbom, pita se može li vlast, koja je vrlo slična u Hrvatskoj i Mađarskoj, raditi na dobrobit zajednice te je zbog toga 'Lizistratu' smjestio u Hrvatski sabor.

U predstavi glume Jelena Lopatić (Lizistrata), Olivera Baljak (Zbor žena), Tanja Smoje (Mirina), Andreja Blagojević (Kalonika), Anastazija Balaž Lečić (Lampita), Biljana Torić (Prva žena), Tanja Tišma (Druga žena), Dražen Mikulić ( Zbor staraca), Alen Liverić (Vijećnik), Jasmin Mekić (Kinesija), Damir Orlić (Lakonski glasnik), Tomislav Bundić (Atenjanin), Alen Hujić (Dijete), Neda Šimić-Božinović (Božica Mira), Alen Nezirević i Dimitrij Andrejčuk (Atenjani).
Autorsku ekipu čine i dramaturzi Magdalena Lupi i Robert Voros, scenograf Dalibor Laginja, kostimografkinja Sandra Dekanić i oblikovatelj svjetla Boris Blidar.

Premijera 'Lizistrate' održat će se u subotu, 20. veljače 2010. u 19.30 sati u HNK Ivana pl. Zajca.