DODJELA KRAJEM SIJEČNJA

Krenule su prijave za Balkan Photo Award 2015

08.12.2015 u 14:33

Bionic
Reading

Nakon pet godina postojanja festival Fotografija godine BiH doživio je transformaciju u Balkan Photo Festival. U fokusu Festivala je izbor za najbolju fotografiju u protekloj godini pod nazivom Balkan Photo Award 2015, za koju su krenule prijave

Za Balkan Photo Award 2015 mogu se prijaviti svi zainteresirani fotografi bez teritorijalnog, profesionalnog ili bilo kojeg drugog ograničenja. Organizatori Festivala u suradnji s generalnim pokroviteljem Canonom Bosna i Hercegovina uspjeli su osigurati do sada najveći nagradni fond za Balkan Photo Award.

'Povećanje nagradnog fonda je još jedan od načina kojima pratimo tranziciju u potpuno regionalnu priču', izjavili su organizatori. Prva nagrada za najuspješniju fotografiju, tzv. Grand Prix festivala je fotoaparat Canon EOS 5DS R. U nagradni fond ulazi i pet fotoaparata Canon EOS M10 s 14-45mm objektivom. Prema tržišnim cijenama, nagradni fond premašuje iznos od šest tisuća eura.

Od pristiglih fotografija iz svake kategorije stručni žiri koji čini 13 fotografa će birati po deset najboljih fotografija (ukupno 60), a svaka kategorija će imati posebnog pobjednika. Najbolji radovi će biti proglašeni 29. siječnja 2016. u Sarajevu na svečanoj ceremoniji dodjele nagrada u Vijećnici, nakon čega slijedi ostatak programa Festivala.

Prijave na natječaj traju do 5. siječnja 2016. pa svi zainteresirani fotografi trebaju što prije posjetiti ovu poveznicu i poslati svoju prijavu.

Balkan Photo Award 2015 obuhvaća selekciju najboljih 60 fotografija iz šest kategorija (Svakodnevni život, Portret, Kreativna fotografija, Priroda i okoliš, Vijesti i događaji te Reportaža) u protekloj godini po izboru žirija koji se formira na poziv portala Fotografija.ba.

Festival se pak sastoji od tri programa: natječaja, edukacije i povezivanja fotografa kroz druženja.  U programu Edukacija organiziraju se predavanja i radionice poznatih fotografskih imena. U posljednja dva izdanja ovog programa ugostili su Alfonsa Rodrigueza, Marija Perišu, Branislava Brkića, Romulić&Stojčić multimedia studio, Kamerades, Nikolu Šolića, Jasmina Fazlagića i mnoge druge.

Program Povezivanje obuhvaća organiziranje okruglih stolova, fotokafa, fotosafarija te koncerata i zajedničkih odlazaka na zabavna događanja kako bi se gosti i domaći fotografi mogli družiti i izvan službenog programa. Upravo povezivanje fotografa je najvažniji element samog Balkan Photo Festivala jer organizatori su prepoznali potrebu za razmjenom znanja i iskustava.

Više informacija možete doznati na službenim stranicama Balkan Photo Festivala.