FILOZOFSKI U ZAGREBU

Konferencija o dosezima psihoanalize

26.01.2012 u 14:04

Bionic
Reading

Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu 27. i 28. siječnja održat će se prva međunarodna poslijediplomska konferencija Dosezi psihoanalize: književnost, izvedbene umjetnosti, film i kultura

Konferencija Doktorskog studija književnosti, izvedbenih umjetnosti, filma i kulture održavat će se u Vijećnici filozofskog fakulteta, a ugostit će predavače Moranu Čale, Mladena Dolara i Tatjanu Jukić. Morana Čale održat će predavanje naslovljeno 'O duši i tijelu (teksta)', Mladen Dolar na teme 'Kultura i nagon' i 'Spolna razlika', a Tatjana Jukić 'Film, politika, psihoanaliza: slučaj Lubitsch'.

Tijekom dvodnevnog održavanja konferencije bit će održano pet panela, redom naslovljenih: 'Dijalozi sa psihoanalizom', 'Biopolitika i subjekt biopolitike', 'Trauma gubitka i rad melankolije', '(Psihoanalitički) tekst i kontekst', 'Psihopatologija i književni tekst' te 'Paradoksi subjekta i uživanje jezika'.

Organizatori konferencije pozivaju sve zainteresirane na Filozofski, kako konferencija ne bi ostala u institucionalnim akademskim okvirima.

Detaljniji program i satnicu konferencije pronađite na stranicama FFZG