OPROŠTAJ U LISINSKOM

Komemoracija i koncert u spomen na Milana Horvata

22.01.2014 u 13:59

  • +5

Komemoracija u spomen na Milana Horvata

Izvor: Promo fotografije / Autor: Zagrebačka filharmonija

Bionic
Reading

Zagrebačka filharmonija, Zagreb i Hrvatska komemoracijom i prigodnim koncertom odala je počast i iskazala zahvalnost velikom dirigentu, umjetniku i čovjeku, maestru Milanu Horvatu

Prije koncerta, prigodne govore i sjećanja koja ih vežu za maestra Horvata održali su: ravnatelj Zagrebačke filharmonije Miljenko Puljić, zamjenik ministrice kulture, Berislav Šipuš i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

Zagrebačka filharmonija pod ravnanjem Vladimira Kranjčevića, Horvatova učenika i velikog poštovatelja, uz akademski zbor I. G. Kovačić i soliste: sopranisticu Martinu Zadro, altisticu Martinu Gojčetu-Silić, tenora Tomislava Mužeka i basa Luciana Batinića izvela je Mahlerov 'Adagietto' i Mozartov 'Requiem'.

Komemoracija i koncert u spomen na maestra Milana Horvata održala se na najprikaldnijem mjestu: u dvorani Lisinski, hramu glazbe koji je upravo maestro Horvat svojim nastupom prije četrdeset godina otvorio i kojem je svojim mnogim nezaboravnim nastupima udahnuo glazbeni život.

Ovoj svečanoj večeri prisjećanja na maestra Horvata koji je tijekom cijelog svog života i profesionalnog djelovanja bio posvećen unapređivanju i oplemenjivanju hrvatske kulture, glazbenog života i kulturnih institucija, nazočili  su mnogi ljudi.