FILM UNE GUNJAK

'Kokoška' nagrađen na Let's Cee festivalu u Beču

13.10.2014 u 16:52

Bionic
Reading

Kratkometražni film 'Kokoška' osvojio je glavnu nagradu u kategoriji kratkog filma na Festivalu srednjoeuropskog i istočnoeuropskog filma LET'S CEE, koji se od 2. do 11. listopada održao u Beču, a posebno priznanje žirija dodijeljeno je i filmovima 'Ljubavna odiseja' te 'Spomenik Majklu Džeksonu'

'Kokoška' je nagrađena zbog 'režije, razvoja zapleta, umijeća glumačke ekipe, kamere i montaže' koji su 'tako sjajni da je žiri jednoglasno odlučio nominirati film za najbolji u kratkometražnoj konkurenciji', izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar. Režiju i scenarij filma potpisuje Una Gunjak, a snimljen je produkciji njemačke Zak Film Productions, dok je hrvatski koproducent Siniša Juričić iz Nukleus filma.

Taj film, u čijem je središtu šestogodišnja djevojčica kojoj otac u ratno Sarajevo kao rođendanski dar pošalje kokoš, nominiran je i za Europsku filmsku nagradu za najbolji kratkometražni film, koja će biti proglašena 13. prosinca.

Posebno priznanje u konkurenciji dokumentarnih filmova dobio je film 'Ljubavna odiseja', dugometražni prvijenac Tatjane Božić o njezinom prošlom ljubavnom životu, dok je u dugometražnoj igranoj konkurenciji žiri posebno spomenuo hrvatsku manjinsku koprodukciju, igrani film 'Spomenik Majklu Džeksonu' Darka Lungulova, crna komedija o čovjeku koji želi zadržati ljubav svog života izgradnjom spomenika slavnom pjevaču.

Kokoška