TEATAR.HR NAGRADE

Koji su skandali i koje osobe obilježili domaći kazališni život?

03.10.2014 u 15:19

Bionic
Reading

Teatar.hr nagrade publike godišnje su nagrade za postignuća u izvedbenim umjetnostima koje slijedom izbora čitatelja dodjeljuje redakcija portala Teatar.hr

Prvi krug glasanja za laureate Teatar.hr nagrada publike započinje točno u 15 sati 1. listopada ovdje, a dobitnici će biti poznati 21. studenoga.

Za nagradu konkuriraju predstave premijerno izvedene u razdoblju od 1. rujna prethodne do 31. kolovoza tekuće godine, kojima je producent, ili jedan od koproducenta, samostalni umjetnik ili pravni subjekt upisan u Očevidnik kazališta Ministarstva kulture, osim u slučajevima kad je riječ o plesnim skupinama i festivalima koji u skladu sa ZOK-om ne moraju biti upisani u očevidnik.

Novost ovogodišnjeg izbora je internacionalizacija jedne od kategorija, pa će tako za festival godine moći konkurirati i manifestacije iz regije.

U prvom krugu glasanja, a koji traje do 31. listopada, gledatelji predlažu nominacije u deset kategorija: predstava godine, izvođač godine, izvođačica godine, redatelj / koreograf godine, najbolji novi tekst, nezavisno kazalište godine, festival godine, osoba godine, najprecjenjenija produkcija godine, skandal godine

Pridržavajući se pravila nagrade, svaki posjetitelj portala Teatar.hr može predložiti do tri kandidata u svakoj od navedenih kategorija. Glasati mogu svi, no samo jednom.

Na stranicama Teatra.hr 2. studenoga točno u 12 sati bit će objavljen popis od po pet najbolje plasiranih prijedloga u svakoj od kategorija nagrade, a oni ujedno čine nominacije za Teatar.hr nagrade publike.

Od tog trenutka, pa sve do 20. studenoga u 12 sati, čitatelji mogu glasati za ponuđene kandidate u svakoj od kategorija. Svaki glasač može u svakoj kategoriji glasati samo za jednu od pet ponuđenih opcija.

Sama dodjela nagrada održat će se 21. studenog u zagrebačkoj Tvornici kulture.