Razgovor s kristinom habuš

Ona daje glas likovima iz omiljenih crtića vaše djece, a otkrila nam je sve o tom poslu

20.09.2023 u 10:44

Bionic
Reading

U drugoj epizodi nove sezone 'Crne rupe' - zajedničkog projekta Yammat FM-a i tportala - dočekali smo Kristinu Habuš, opernu pjevačicu, glumicu i 'voice over' umjetnicu koja daje glas likovima iz omiljenih crtića vaše djece

Habuš je na stalnom angažmanu u Kazalištu Komedija, u kojem je bila dio mnogih hit mjuzikala tog kazališta, uključujući "Ljepoticu i zvijer", "Jesus Christ Superstar" i operetu "Grofica Marica".

U HNK Osijek pjevala je u operama "Don Giovanni", "Čarobna frula", "La Boheme"... a kao operna pjevačica nastupa i u inozemstvu. Glas je usavršavala kod poznatog opernog vokalnog pedagoga Ire Siffa, koji Masterclasse drži i za pjevače čuvene njujorške Metropolitan Opere.

Osim klasičnog repertoara, Kristina već godinama posuđuje svoj glas omiljenim likovima iz crtića. Brojne generacije rastu uz njen glas kroz uloge najpoznatije žute ptičice Tweety, Štrumpfete, Pipi Duge Čarape, Pinkie Pie, Olivije iz "Lego friends", Jimene ("Soy Luna"), kraljice Idune ("Frozen")...

28. rujna 2023. u kina dolazi još jedan Kristinin crtić, u kojem glas daje ženskom psiću Skye u popularnom animiranom filmu "Psići u ophodnji". Riječ je o drugom nastavku filma, a "Psići u ophodnji" također su i TV serijal u kojemu Kristina već gotovo 12 sezona posuđuje glas liku Skye.

U novoj epizodi "Crne rupe" s Kristinom Habuš razgovaramo o operi, mjuziklima i sinkronizacijama hit-crtića.