HAMBURGEROM DO ČITATELJA

Knjige na McDonaldsovim jelovnicima

10.01.2013 u 14:06

Bionic
Reading

Kako bi u mladih probudio apetit za čitanjem, lanac restorana brze prehrane McDonald's diljem Engleske, uz porcije hamburgera i pomfrita, posluživat će knjige

Potaknuti prošlogodišnjim uspješnim projektom u sklopu kojega su uz menije Happy Meal darovane knjige pisca Michaela Morpurga, restorani brze hrane McDonald's i ove godine nastavljaju poticati čitanje kod mladih.

Do kraja 2014., u više od tisuću McDonaldsovih restorana bit će podijeljeno najmanje 15 milijuna knjiga. Narednih pet tjedana na meniju će biti djela iz serije Amazing World izdavača Dorling Kindersley, među kojima su ilustrirane knjige o svemiru, velikim mačkama i oceanima.

Tijekom naredne dvije godine McDonald's će servirati i djela drugih izdavača.

Inicijator je akcije britanski National Literacy Trust, organizacija za promicanje pismenosti i čitanja u Velikoj Britaniji.

Potaknuti alarmantnim podacima istraživanja koji su pokazali da velik broj britanskih klinaca ne posjeduje nijednu knjigu, a za čitanje se odlučuju vrlo rijetko, uočili su potencijal za popravljanje stanja u omiljenom dječjem restoranu.

Alistair Macrow iz McDonlad'sa istaknuo je da su reakcije na prošlogodišnji projekt izuzetno pozitivne te da je devet od deset roditelja izrazilo želju za sličnim akcijama koje će kod njihovih mališana potaknuti čitanje.