prvi pulski 'book-caffe'

Klub-knjižara 'Giardini 2' otvara ljetnu literarnu pozornicu

16.07.2020 u 15:55

Bionic
Reading

Klub-knjižara 'Giardini 2' odlučila je, umjesto povlačenja u virtualni svijet, otvoriti ljetnu literarnu pozornicu na terasi kafića 'Dvojka', prvi pulski 'book-caffe' s malom ali odabranom bibliotekom nadomak tog kluba, priopćeno je iz knjižare

'Živimo pod zajedničkim krošnjama, dijelimo literarnu atmosferu naših prostora. Naša zajednička ljetna pozornica događat će se u tjednom ritmu sve do kraja rujna', najavila je direktorica Sajma knjige u Istri Magdalena Vodopija, koja je u travnju prošle godine osnovala Klub-knjižaru.

Prvi događaj bit će već sljedećeg tjedna, u utorak 21. srpnja u 21 sat u čast Pulskoga filmskog festivala, koji, kako je napisala u priopćenju za javnost, "u sebi ne možemo ni odgoditi ni otkazati".

U sklopu tog projekta bit će predstavljena knjiga 'Pasolini: jedan od mnogih epiloga' u izdanju 'Meandrmedije'. 

O knjizi će govoriti Valter Milovan, jedan od priređivača i prevoditelja izabranih pjesama Piera Paola Pasolinija, razgovor će voditi Magdalena Vodopija, a stihove će kazivati poznata glumica, dobitnica Zlatne Arene Dijana Vidušin.    

Udruga Sa(n)jam knjige u Istri na pulskim je Giardinima prošle godine otvorila Klub-knjižaru 'Giardini 2' koja se razlikuje od uobičajene knjižare jer je to, kako ističu iz udruge, prostor otvoren svim zainteresiranim članovima koji im omogućuje da se susretnu s djelima i idejama, da o svojim promišljanjima raspravljaju s piscima, urednicima i nakladnicima te ponajprije s knjižarima koji će ih znalački voditi kroz tematske knjiške postave.