ZAKASNINA OD 3000 FUNTI

Keith Richards s vraćanjem knjiga kasni pola stoljeća

30.05.2013 u 11:51

Bionic
Reading

Slavni gitarist Keith Richards posudio je knjige iz jedne britanske knjižnice prije pedeset godina te bi sada trebao platiti 3000 funti zakasnine. No knjižničari su obećali oprostiti mu kaznu ako ih posjeti na radnom mjestu i promovira čitanje

Knjižnica Dartford se nalazi u smeđoj zgradi iz devetnaestog stoljeća, kao i prije više desetljeća kad je u blizini živio tada potpuno nepoznati dječak Keith Richards, koji je tu posuđivao knjige. No slavni 69-godišnji roker nedavno je otkrio da se odlično sjeća da je zaboravio vratiti neke knjige, pa duguje oko pola stoljeća zakasnine!

Britanski tabloidi kontaktirali su knjižnicu u Dartfordu da saznaju koliko im Richards treba platiti, ali se pokazalo da knjižnica nema više papire iz tog vremena. No ipak se izračunalo da bi ukupna kazna trebala iznositi nešto iznad 3000 funti, s obzirom na to da se dan zakašnjenja plaća 15 penija, a u ovom slučaju je riječ o nekih pedeset godina kašnjenja!
Budući da je Richards rekao da mu je u mladosti lokalna knjižnica mnogo značila te mu pomogla proširiti životne horizonte, knjižničari su se dosjetili poznatom gitaristu ponuditi sljedeći dogovor – oprostit će mu zakasninu ako ih posjeti u Dartfordu i promovira čitanje među mladima.

Zasad se još ne zna hoće li Keith Richards posjetiti knjižnicu svoje mladosti ili će ipak radije platiti 3000 funti kazne.