privlači publiku svih generacija

Kazališna hit-predstava Lepa Brena Project ovaj mjesec stiže prvi put u Osijek i Sisak te ponovno u Zagreb

06.10.2023 u 14:20

Bionic
Reading

Hit-predstava 'Lepa Brena Project' u listopadu vraća se u Hrvatsku. Zbog iznimno velikog interesa hrvatske publike ova kazališna senzacija prvi put će igrati sada Osijeku i Sisku, a nakon toga vraća se u Zagreb

U utorak 24. listopada glazbeno-plesno-dramski spektakl stiže u kino Uraniju u Osijeku, u srijedu 25. listopada igrat će u Domu INA Rafinerije nafte Sisak, a u četvrtak 26. listopada hit-predstava ponovo je na rasporedu u Zagrebu u velikoj dvorani Studentskog centra, stoji u najavi.

Izvedba u Osijeku počinje u 19 sati, u Sisku u 21 sat, a u Zagrebu u 20 sati.

Ova predstava, kao velika medijska atrakcija koja u kazalište privlači publiku svih generacija, govori o intrigantnoj priči postavljenoj na kazališne daske, u kojoj se problematizira fenomen Brenine popularnosti, tragični raspad bivše države, ali i nesretne sudbine svih njezinih građana pa tako i naslovne zvijezde predstave. I sve to ispričano je kroz ženu koja je bila simbol Jugoslavije. Predstava, čiji su autori i redatelji Vladimir Aleksić i Olga Dimitrijević, nastala je iz monologa dramskih pisaca Olge Dimitrijević, Slobodana Obradovića, Maje Pelević, Tanje Šljivar i jedne hrvatske autorice Vedrane Klepice. Kroz likove Brena Jugoslavenka, Brena Seksualnosti, Brena Biznismenka, Brena Graditeljstva i Brena Pjesme prikazana je kompletna ličnost Lepe Brene i problemi s kojima se naše društvo susretalo posljednja četiri desetljeća na ovim prostorima, a susreće se i danas.

Na pozornici se u ulogama Lepe Brene izmjenjuju prvaci beogradskog glumišta: Jasna Đuričić - prošlogodišnja dobitnica nagrade za najbolju europsku glumicu čiji je zadnji film 'Quo Vadis, Aida' bio čak nominiran za Oscara, kao i najnagrađivaniji beogradski glumci svoje generacije Jelena Ilić, Anđela Jovanović, Jovana Belović i Vladimir Aleksić. Hit-predstava Bitef teatra, koju je u Hrvatsku dovela zagrebačka kompanija Premier Media Group, izazvala je medijsku pažnju i veliki interes publike gdje god je gostovala. Zagrebačka svečana premijera, proglašena društvenim događajem sezone, privukla je brojne uvažene ljude iz društvenog i javnog života, od predsjednika države, političara, do estradnih i glumačkih zvijezda iz regije, ali i najveću balkansku zvijezdu Lepu Brenu koja je bila inspiracija za postavljanje ove predstave.

'Došla sam podržati ovu doista fantastičnu ekipu koja već putuje svijetom promovirajući Lepa Brena Project. Želim istaknuti da je ovaj projekt nastao potpuno neovisno, bez mog ikakvog utjecaja na sadržaj. Četiri fantastične glumice i jedan fenomenalan glumac pokazali su kroz lik Lepe Brene kako se provela tranzicija bivše države. Počašćena sam što je moj lik izabran za inspiraciju', istaknula je na zagrebačkoj premijeri Lepa Brena.