ŽIVA LEGENDA

Karim Rashid stiže u MSU

16.10.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu predstavlja dizajnera Karima Rashida, jednog od najproduktivnijih i najcjenjenijih dizajnera današnjice, kojeg mnogi s pravom nazivaju 'dizajnerskom zvijezdom'

Radeći u preko 35 zemalja širom svijeta, Rashid je autor više od 3000 realiziranih dizajnerskih radova i dobitnik više od 300 važnih nagrada. Smatraju ga živućom legendom dizajna. Raznolikost i golemi raspon Karimovog talenta i interesa, kao i sposobnost da se s lakoćom prebacuje iz područja u područje, koristeći u svom radu različite materijale i poigravajući se najraznovrsnijim idejama i estetikama, pomažu mu da uistinu proširi vidike suvremenog dizajna.

Karim Rashid predstavlja svoje dizajnerske objekte kao što su Love Chair, Blobulous, Lava, Vertex, Pleasurescape, DNA, koji su proteklih desetljeća plijenili pažnju dizajnera i oduševljavali korisnike, a oblikovno i tehnološki pomicali su granice dizajna.

Izložba je zamišljena kao rasprava između umjetnosti i dizajna pa su dizajnerski predmeti Karima Rashida postavljeni u Muzeju suvremene umjetnosti u dijalogu s umjetničkim djelima iz stalnog postava – Zbirkama u pokretu - što je nesporno izazov i pridonosi posebnosti ove izložbe.

U formi multimedijske prezentacije Karim Rashid predstavlja u Muzeju suvremene umjetnosti svoju iznimnu dizajnersku filozofiju, pozivajući publiku na dijalog te najavljujući nove pomake za budućnost.

Izložba je ostvarena u suradnji s Die Neue Sammlung-The Intenational Design Museum, München, a bit će otvorena 20. listopada.