DUH BOŽIĆA

Izložbu Advent u MUO razgledalo više od 8000 posjetitelja

17.12.2012 u 09:50

Bionic
Reading

U samo dva tjedna trajanja izložbu 'Advent u MUO' razgledao je 8.401 posjetitelj

Učenici Škole za primijenjenu umjetnost iz Rijeke stota su grupa, a ukupan broj posjetitelja izložbe premašio je sedam tisuća.

Posjet izložbi 'Advent u Muzeju za umjetnost i obrt' organizirala je profesorica Laura Herceg, a 39 učenika I. a i I. b razreda Škole za primijenjenu umjetnost Rijeka stota su grupa posjetitelja koja je razgledala izložbu. Prigodne poklone uručila im je Malina Zuccon Martić, viši pedagog MUO te ih provela kroz postav izložbe koji oduševljava djecu i odrasle, ali istodobno i podučava o tradiciji darivanja, ukrašavanja doma, kićenja božićnog drvca i slanja čestitki.

Kroz svijet adventske čarolije vodi lepršavi postav autorice izložbe Arijane Koprčine i autora postava izložbe Saše Šekoranje i Dejana Franića koji prikazuje starinske čestitke, ukrase za bor, saonice, raznovrsne dječje igračke.

Tijekom 'Adventa u MUO-u' organizirana su besplatna vodstva kroz izložbu, kreativne radionice subotom od 10 do 14 sati na kojima se različitim tehnikama i od raznovrsnog materijala izrađuju čestitke, adventski kalendari, nakit za bor, jaslice, kutije za darove i igračke. Slatke radionice, Slatke hiže, održavaju se četvrtkom od 17 do 19 sati, a djeca uz pomoć slastičara ondje mogu raditi božićne kolačiće.

U MUO je upriličena i prodaja božićnih poklona hrvatskih dizajnera, a Muzej je tijekom izložbe otvoren i ponedjeljkom. U želji da izložbu vidi što više posjetitelja i izvan Zagreba, zahvaljujući suradnji MUO-a i Hrvatskih željeznica, odobreni su posebni popusti pri kupnji ulaznica odnosno pri kupnji putnih karata.

Iznimno, u srijedu, 19. prosinca, besplatno vodstvo za posjetitelje koji kupe ulaznicu za razgled izložbe, započet će u 16 sati, a MUO će biti zatvoren za posjetitelje u 17 sati.

Izložba je otvorena do 6. siječnja 2013.