'SJETI SE UMJETNOSTI'

Izložba Vlade Marteka u Zagrebu

13.02.2012 u 13:41

Bionic
Reading

Izložba pjesnika, pisca i likovnog umjetnika Vlade Marteka 'Sjeti se umjetnosti' otvara se 13. veljače u 20 sati, u prostoru Greta (Ilica 92) u Zagrebu

Vlado Martek je pjesnik, pisac i likovnjak – postkonceptualni samouki umjetnik (diplomirao književnost i filozofiju). S Mladenom i Svenom Stilinovićem, Fedorom Vučemilovićem, Borisom Demurom i Željkom Jermanom osnovao je u Zagrebu Grupu šestorice autora sredinom 70-ih. Njegovo stvaralaštvo uključuje akcije, izložbe-akcije u suradnji i komunikaciji s publikom, na ulicama i u javnim prostorima. Stvara djela i antidjela, agitacije, asemblaže, tekstove-dijagrame pisane i crtane rukom.

Temeljno obilježje njegova rada je transmedijalno povezivanje jezika i likovnih umjetnosti u crtežima, fotografijama, objektima, slikama, akcijama, performansima i instalacijama. Martek je ostao aktivan na matičnom području filozofije i književnosti i objavio je niz knjiga umjetnika, samizdata i knjiga tekstova, koje smatra svojevrsnim oblikom društvenog aktivizma. Osim samog pisanja u tradicionalnom smislu, Martek stvara i poetske objekte, u kojima povezuje medije književnosti, filozofije i likovnih umjetnosti.

Izložba traje do 19. veljače.