STRAH

Izložba o Kerumu u Splitu jedva dobila galeriju

30.04.2009 u 11:09

Bionic
Reading

Umjetničko-novinarski projekt mlade splitske dizajnerice Rafaele Dražić nazvan '7 nula', a koji je trebao biti postavljen u Muzeju grada Splita, zabranjen je u zadnji čas, a kao razlog se navodi tema koja se odnosi na gradonačelničkog kandidata Željka Keruma

Rafaela Dražić pripremila je izložbu na kojoj je planirala predstaviti fotografije radova splitske ulično-umjetničke gerile koji se isključivo odnose na gradonačelničkog kandidata i tajkuna Željka Keruma. Izložba, čiji je koautor televizijski voditelj i aktivist Eugen Jakovčić, bila je planirana u galeriji Muzeja grada Splita, no u posljednji trenutak stigla je zabrana ravnateljstva, prenosi Slobodna Dalmacija.

'Mi smo planirali općenitu izložbu street arta, no u posljednji trenutak izmijenila sam koncepciju, na što kao umjetnica imam pravo jer mi se učinilo da je Kerum najbolji indikator atmosfere u gradu. Ne želim poručiti da je on zlo sam po sebi, nego dokumentirati ono što o njemu ovakvim radovima misli dio Splićana', rekla je Rafaela Dražić. Zasmetao ju je i strah u Info zoni, u koju je htjela prenijeti izložbu. Tamo su je odbili uz obrazloženje da žele ostati neutralni u kampanji. Izložba će se na koncu održati u galeriji Ghetto od 4. do 17. svibnja.