'PLAVI AVION'

Izložba inspirirana Rundekovom glazbom

22.03.2011 u 18:43

Bionic
Reading

Izložba 'Plavi avion' slikarice Ane Kolege otvorena je u prostoru Medijateke francuskog instituta u Zagrebu

Ana Kolega umjetnički je osmislila cover i unutrašnjost albuma 'Plavi avion' Rundek Cargo Trija. Rođena je 1975. godine u Zadru, diplomirala je na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu, smjer tekstilni dizajn, a godine 2002. diplomirala je na ALU u Zagrebu u klasi prof. Ante Rašića. Do sada je imala petnaestak samostalnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu, a sudjeluje i na brojnim prestižnim skupnim izložbama i kolonijama u domovini i inozemstvu. Članica je HDLU-a. Osim slikarstvom, bavi se i pisanjem, ilustracijom, glazbom i kazalištem, a radila je i kao voditeljica likovnih radionica za djecu i odrasle.

Darko Rundek i Ana Kolega
znanci su već godinama, tako da je suradnja na ovom albumu bila pravo zadovoljstvo za oba umjetnika. Budući da će Rundek Cargo Trio nastupati diljem regije, izložba će putovati gdje i Trio, pa će je uskoro moći pogledati i obožavatelji u Sarajevu.

Slikarica i poznati glazbenik pripremili su poklon svima koji na Facebooku prate Darkove novosti; tražili su od obožavatelja da sami nacrtaju nešto, inspirirani albumom 'Plavi avion'. Pobjednički rad već je odabran i krasit će francusku Medijateku za vrijeme trajanja izložbe.