slavna književna saga

Izašao drugi dio serijala koji je Eleni Ferrante donio svjetsku slavu i hvalospjeve kritike

04.07.2017 u 14:37

Bionic
Reading

Profil je objavio roman 'Priču o novom prezimenu', drugo poglavlje sage o životu dviju izuzetnih djevojaka iz Napulja, tetralogije koja je Eleni Ferrante donijela svjetsku slavu i hvalospjeve kritike. Moćna saga o ženskom prijateljstvu i nevjerojatno precizna freska društva, remek-djelo misteriozne talijanske spisateljice opisuje se kao kanonska proza našeg vremena

Prvi nastavak serijala objavljen je za prošlogodišnji Interliber i postigao golemi uspjeh kod hrvatskih čitatelja. U drugom dijelu Elena i Lila ostavile su djetinjstvo za sobom. Lila je postala zatočenica svog braka, dok Elena polako sazrijeva pokušavajući upoznati svijet izvan granica svog susjedstva.

Ljubav, ljubomora, obitelj, sloboda i predanost ključni su pojmovi koji određuju ovu fazu života dviju djevojaka. A tu je i kompleksno prijateljstvo koje konstantno varira između iznimne privrženosti i grubog odbacivanja, ali i dalje je sama srž njihovih emocionalnih života. Elena i Lila postaju žene, obje plaćajući visoku, a ponekad i okrutnu cijenu tog prijelaza.

'Priču o novom prezimenu' s talijanskog je prevela Ana Badurina.