DOPRINOS DRAMSKOM ODGOJU

Ivica Šimić nagrađen Grozdaninim kikotom

19.02.2009 u 14:00

Bionic
Reading

Ivica Šimić, umjetnički direktor kazališta Mala scena i glavni tajnik svjetske organizacije ASSITEJ International, primit će 22. veljače 2009. u Mostaru priznanje Grozdanin kikot za svoj rad na području kazališta za djecu i mlade

Centar za dramski odgoj Bosne i Hercegovine dodijelit će Šimiću Međunarodnu nagradu za doprinos razvoju dramskog odgoja Grozdanin kikot koju dobivaju najznačajniji umjetnici u regiji koji su svojim radom i zalaganjem doprinijeli dramskom odgoju.

Žiri je dodijelio nagradu Ivici Šimiću zbog sustavnog i inovativnog rada na unapređivanju profesionalnog kazališnog stvaralaštva za djecu, kako djelovanjem kazališta na čijem je čelu, tako i djelovanjem kroz međunarodne organizacije i oblike suradnje, piše u obrazloženju.

Uz Ivicu Šimića, međunarodni žiri u sastavu Vladimir Krušić (Hrvatska), Maria van Bakelen (Nizozemska), Ljubica Beljanski Ristić (Srbija), Admir Glamočak (BiH) i Guy Williams (Velika Britanija) ove godine odlikovat će Anju Sušu i profesora Radoslava Lazića iz Srbije te Seada Đulića iz BIH, a posebno će se priznanje dodijeliti Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku.

Ivica Šimić izabran je u svibnju 2008. u Australiji na kongresu svjetske organizacije kazališta za djecu i mlade ASSITEJ International za glavnog tajnika te međunarodne asocijacije koja okuplja kazališta za djecu i mlade iz 70 zemalja svijeta. Šimić je oformio svjetski ured ASSITEJ-a u Zagrebu, čime hrvatska metropola u iduće tri godine postaje svjetska prijestolnica kazališta za djecu.